2013. december 3., kedd

A boldogság alapszabályai



1. Becsüld meg az életed minden egyes nap!



Légy hálás minden egyes napért. Fordulj gyermeki játékossággal az élet csodái felé. Tekints csodálkozással a természet szépségeire. Hozd ki minden napból a legtöbbet. Légy jelen, örülj, szeress! Érezd a boldogságot, találd meg a boldogságot az élet minden apró mozzanataiban. Mindig győzködjük magunkat, hogy majd jobban fogom magam érezni, ha lesz egy gyerekem, egy házam, egy új állásom, egy jobb kocsim stb és ha megszerzem avagy megkapom ezeket a dolgokat, akkor pedig kérdően nézünk magunkra, hogy na most akkor hol van a nagyon vágyott boldogság érzése. Élj a mában!





2. Jól válaszd meg a barátaidat! 



Vedd magad körül vidám, pozitív emberekkel, akik ugyanazokat az értékeket és célokat vallják, mint Te, mert ezek a barátok tudnak támogatni céljaid elérésre érdekében. Egymást tudjátok erősíteni, segíteni az akadályok leküzdése közben. Egymás jóérzését erősítitek. Ők bármikor ott lesznek Neked, ha egy segítő kézre van szükséged. Vegyél példát pozitív emberek erejéből, merítkezz meg kisugárzásukban és ugyanígy Te is azon legyél, hogy a Te pozitív fénysugaradat is megoszthasd másokkal. Az élet élni jó! Merítkezz, töltekezz és ugyanezt add Te is tovább és segíts ott, ahol kell!





3. Légy figyelmes és előzékeny! 



Fogadj el mindenkit olyannak, amilyen! ( Menni fog, nem?) El kell fogadni mindenkit olyannak amilyen azzal együtt, hogy hol tart jelenleg az életében. Tisztelettel fordulj mindenki felé, tiszteld a másikat, azért, aki Ő most. Bánj mindenkivel kedvesen és nagylelkűen. Segíts, ha tudsz, ott ahol tudsz, anélkül, hogy meg próbálnád változtatni a másik embert. Próbálj meg fényt vinni minden ember napjába, akivel csak találkozol. De a legfontosabb, hogy légy figyelmes és türelmes magaddal is! Fogadd el magad ott ahol ma tartasz, azzal együtt aki ma vagy! Ne akarj se többet, se kevesebbet, annak örülj, ami ma van. Adj magadnak hálát és köszönetet és minél több dícséretet!





4. Tanulj folyamatosan! 

Mindig legyél up-to-date a hobbid és szakmád területén. Kutass új információk, tanulnivalók után. Légy nyitott az érdeklődési körödön belül lévő új dolgok kipróbálására. Akarj fejlődni. Akarj több és több tudást szerezni. De ne mohón, csak szépen sorban , de kitartóan. Ha valamit elkezdesz, akkor azt fejezd is be. De ne halogass! Minden nap hagyj pár percet némi  friss információra, újdonságra. Minden nap egy pici, az több, mint egyszer de sok. A rendszerességé itt is a főszerep.


5. Kreatívan oldd meg problémáidat! 

Ne merülj el az önsajnálatban! Ha szembetalálod magad egy problémával, akkor keress-kutass megoldások után. Bízz magadban! Ne add fel! Ne engedd, hogy az elkeseredés átvegye az irányítást. Láss minden akadályt egy újabb kihívásnak, mely egy lehetőség arra, hogy pozitív változásokon menj keresztül. Tanulj meg bízni magadban, hallgass a belső megérzéseidre. A legtöbbször jó irányba vezetnek...csak sokszor sajnos figyelmen kívül hagyjuk... 


6. Azzal foglalkozz, amit szeretsz! 

Az életünk nagy részét munkával töltjük. Ezért elengedhetetlen, hogy olyan munkát válasszunk, amit élvezni is tudunk. Csak a pénz senkit nem boldogít. Ezenkívül adj időt magadnak, hogy azokkal a szabadidős tevékenységekkel foglalkozz, amit szeretsz, ahol jól érezd magad, amiben ki tudsz bonatkozni, amiben el tudsz veszni úgy, hogy közben az idő észrevétlenül folyik ki a kezeid közül...Add meg magadnak az időt, hogy olyan dolgokkal foglalkozz, amit szeretsz! 


7. Élvezd az életet! 

Adj időt magadnak, hogy meglásd a Téged körülölelő szépséget. Az élet szépségét. Sokkal több mindenből az áll az élet, mint csak munkából avagy párkapcsolatból. Adj időt magadnak, hogy észlelhesd az élet apró szépségeit és örömet; adj időt magadnak a természet szeretetére: hallgasd a madarak csicsergését, gyönyörködj egy napfelkeltében, avagy hagyd magad elvarázsolni egy naplemente által. Tanulj meg élni a jelen pillanatában! Van egy ötletem, hogyan vidd ezt véghez, ebben a cikkemben részletesebben olvashatsz róla. 

8. Nevess! 

Ne vedd sem magad, sem az életet túl komolyan! Találd meg a humort bármilyen helyzetben! Nevess magadon! Senki sem tökéletes és senkinek sem kell erre törekednie. Mindenki úgy jó, ahogy van. Amikor csak lehetőséged van, kezeld lazán a helyzeteket, a komolyságot tedd félre, amikor csak lehet...! Nevess! Az én életemben szerencsémre volt egy személy, aki megtanított arra, hogy soha nem szabad elveszíteni a gyermeki játékosságunkat. Örökké gyermeki könnyedséggel, rácsodálkozással, kiváncsisággal, örömmel kell élni életünk. Jelszavaink mára: ÖRÖK GYERMEK & JÁTÉK


9. Bocsáss meg! 

Ha elraktározod haragod azzal senkinek sem teszel jót, de leginkább magadat bántod vele. Bocsáss meg mindenkinek, magadnak is a saját békéd érdekében. Ha hibázol tanulj belőle. Ha más hibázik fogadd el. Emberek vagyunk...senki sem tökéletes. Hibáinkból és mások hibáiból csak tanulhatunk. Ami nem szükséges, azt ne raktározzuk, azt felejtsd! Nem kell cipelni vaskos zsákokat a hátunkon utunkon, csak lelassítanak és visszahúznak. Szabaduljunk meg ma legalább egy terhünktől, amit eddig utunkon feleslegesen magunkkal cipeltünk. Szívünkben vegye át a helyet a harag helyett a szeretet. Szeresd meg magad! De hogyan? Itt olvashatsz róla.


10. Élj hálával! 

Minden nap adj hálát azért amid van. Nem lehet elégszer mondani... Olvasd el Rhonda Byrne A varázslat című könyvét és csináld végig a 28 napos hálaprogramot (http://www.ujkorklub.hu/load/ezoterikus_konyvek/konyvek/rhonda_byrne_a_varazslat_pdf_formatumban/1-1-0-4570#.UnEGFvk2Zio) Én már végigcsináltam...ígérem nem fogsz csalódni! Légy hálás az otthonodért, a munkádért, a családodért, a barátaidért, az életedért és keríts időt, hogy megoszd velük, hogy boldog vagy, amiért ők vannak neked! Minden nap felkelés után képzeld el milyen szuper dolgok fognak ma Veled történni, ez legyen az első dolog. Lásd szemeid előtt! Lefekvés előtt pedig gondolj vissza köszönettel és hálával a Veled napközben történt jó eseményekre.




11. Ápold kapcsolataidat! 

Mindig bizonyosodj meg róla, hogy kellőképpen kinyilvánítottad szeretetedet, törődésedet szeretteidnek! Szeresd őket! Hagyj időt magadnak az emberi kapcsolataid ápolására és fejlesztésére. Nem online kell élni életünket! Most elolvashatod a cikkem online, de utána keresd fel egy szeretted és mondd el neki most, hogy mennyire szereted és mennyire hálás vagy érte, hogy megoszthatjátok egymással ezt a gyönyörű életet. Tölts több időt szeretteiddel és segítsd őket! 


12. Tartsd a szavad! 

Ugyanúgy másoknak, mint ahogy magadnak is! Őszinteség másokkal és magaddal az egyetlen célravezető út. Minden cselekedet és döntés alapja az őszinteség legyen. Légy őszinte társas kapcsolataidban és szeretteiddel! 


13. Meditálj! 

A gondolatáradatok sűrűjében mindenki összekavarodik...ez csak természetes. Meg kell adnunk a pihenést agyunknak is, hogy új gondolatokhoz, új ötletekhez juthassunk. Energiát kell gyűjteni, fel kell töltekezni, de mindezt csak „pihenés“ után lehet. A folyamatos zsizsegés senkinél nem old már meg semmit...elveszünk teljesen az útvesztőkben, nem halljuk meg az igaz hangokat..túl nagy a hangzavar odabenn. Ez a meditáció, relaxáció többféle dolog lehet: jóga, relaxáció, csöndmeditáció, pozitív megerősítések, vizualizáció. Találd meg, ami Neked megfelel. Már én is többféle tippet adtam, például itt olvashatsz róla bővebben. 


14. Valósítsd meg önmagad! 

Koncentrálj arra, hogy megvalósítsd magad! Hozd létre azt az életet, amelyet Te szeretnél élni! Magaddal foglalkozz és ne másokkal! Nem a külvilágra, a külsős véleményekre, a külsős történésekre; nem másokra kell koncentrálni, hanem saját magadra. Ne pletykálkodj! Ne ítélkezz másokon! Mindenkinek megvan a joga ahhoz, hogy úgy éljen, ahogy szeretne...Neked is! Saját magadért Te vagy a felelős! Másokért nem... 


15. Légy optimista! 

Találd meg mindenben a pozitívumokat! Ősi mondás de igaz, hogy „ minden rosszban van valami jó“ és ez tényleg így igaz...csak észre kell venni! Lehet, hogy elsőre nagyon nehéznek találod, de nézz a szituáció mélyére és addig kutass, míg fel nem fedezed a benne rejlő leckét, tanulságot, szépséget. Meglásd, megleled. Tudd, hogy minden történik valamiért. Véletlenek nincsenek. Tartózkodj a negatív gondolatoktól. Ha egy negatív gondolat befészkelni igyekszik magát, akkor zárd be egy befőttesüvegbe gondolatban és dobd ki a kukába, nincs szükséged rá, engedd el és helyettesítsd pozitív gondolatokkal! Pozitív hozzáállással új ajtókat és lehetőségeket nyitsz meg magad előtt...minden házhoz jön, csak hívni kell, hinni kell és tudni kell befogadni.


16. Szeress feltételek nélkül! Ne félj, csak szeress! 

Fogadj el másokat, azoknak, akik! Ne kösd feltételekhez szereteted! Egyszerűen csak szeress! A nap 24 órájában csak szeress!


17. Legyen fő erényed a kitartás! 

Soha ne add fel! Minden új kihívás elé úgy nézz, hogy ez újabb egy lépéssel közelebb visz céljaid felé. Soha nem veszíthetsz, egészen addig, amíg nem adod fel. Mindenből csak tanulni lehet. Fókuszálj arra, amit igazán el szeretnél érni, tanuld meg a hozzá szükséges képességeket, képzed magad, készíts megvalósítási tervet és cselekedj! Hogy kezdj neki? Itt olvashatsz részleteket. 


18. Vállalj felelősséget magadért! 


Vállald a helyzetek feletti irányítást! Fogadd el, ami megváltoztathatatlan. A boldog emberek nem fordítanak időt és energiát azokra a körülményekre, amelyekre nem tudnak hatással lenni. Fogadd el korlátaidat is. Határozd el hogyan tudod létrehozni az álmodat és cselekedj. Senkire és semmire ne várj. Indulj el! BELSŐ BÉKÉD AZZAL KEZDŐDIK, HOGY NEM ENGEDED, HOGY MÁS EMBEREK VAGY ESEMÉNYEK HATÁSSAL LEGYENEK ÉRZÉSEIDRE! TE IRÁNYÍTASZ!!!





19. Törődj magaddal! 


Foglalkozz a lelkeddel, testeddel és egészségeddel! Rendszeresen, nap mint nap szakíts időt ezekre! Étkezz egészségesen és sportolj, mozogj rendszeresen! Pihenj eleget, ne túl sokat s ne túl keveset! Igyál sok vizet! Dolgoztasd meg magad kihívást igénylő feladatokkal! Hogyan étkezz egészségesen? Itt találasz néhány apró tippet. Úgy foglalkozz magaddal, ahogy azt szeretnéd, hogy másik is foglalkozzanak Veled. Fogadd el magad, a bizonytalanság nem Te vagy!


20. Légy magabiztos! 

Ne próbálj meg más lenni, mint aki vagy! Fogalmazd meg ki vagy Te! De figyelj arra, hogy Te nem a munkád és nem is csak a párkapcsolatod vagy...! Ismerd meg önmagad! Légy magabiztos, azzal aki vagy és ahogy vagy! Cselekedj mindig legjobb tudásod szerint és ne kérdőjelezd meg magad! Szeresd magad!


21. Vállalj felelősséget! 

A boldog emberek tisztában vannak vele, hogy 100%-ig mindenki saját magáért felelős. Felelősséget vállalnak a hangulatukért, viselkedésükért, gondolataikért, érzéseikért, cselekedeteikért és szavaikért. Hibáikat beismerik. Akadályokat legyőzik és haladnak előre utukon felismerve az útközbeni tanításokat, melyekből tanulva már szökkennek is tovább és így előbb vagy utóbb de megtalálják a saját utukat. 


Kezdj hozzá ma hogy felelősséget vállalsz a saját boldogságodért! Dolgozz azon, hogy javítasz szokásaidon! Minél inkább be tudod építeni a fenti szokásokat életedbe, annál inkább boldogabb életet fogsz élni. Soha ne feledd, hogy légy önmagad!


A cikkemet a http://www.mindopenerz.com/21-habits-of-happy-people/ szabadfordításaként gondolataimmal kiegészítve írtam meg.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése