2013. december 2., hétfő

Teszteljük erőnk s kitartásunk!


Melyek a legfontosabb tulajdonságok az élethez? Önmagunkba vetett hit, önfegyelem, lelkesedés, pozititvitás ...de ami a legfontosabb, ami elég arra, hogy minden akadályt legyőzve végül elérjük a céljainkat az a KITARTÁS. Sok okos, talpraesett, értelmes, céltudatos....ember van, de kitartóból annál kevesebb. Nem nagyon barátkoztunk meg azzal a fogalommal, hogy kitartás. Általában az első pár bukkanó után feladjuk a dolgokat vagy leginkább bele sem kezdünk, halogatunk stb. Ismerjük magunkat, nem fogom most itt részletezni. Na de akkor hogyan tovább?


Mindannyian születtünk XY tulajdonságokkal, olyanokkal, amelyekből előnyt kovácsolhatunk, amiben jók, kiemelkedőek lehetünk...de annál kevesebben használjuk ki ezeket az adottságainkat. Nincs meg a kezdeti erő, tehát sokszor még csak el sem indulunk; de ha még a kezdeti lelkesedés meg is van, akkor kitartás hiányában előbb vagy utóbb feladjuk. Mit javaslok erre? Hogyan javíthatunk ezen?

Sokunknak vannak határozott céljai. Gondosan kitaláljuk, ápolgatjuk, fejlesztgetjük fejben kis gondolatainkat, majd még esetleg a megvalósításnak is nekikezdünk, aztán csináljuk- csinálgatjuk és egyszercsak abbamarad. Indokok: „túl jó idő volt, túl rossz idő volt, új párom van, visszajött a régi párom, sokat dolgozom, bla...bla...bla...nincs időm már rá, hogy továbbvigyem a terveimet...nem adom fel...csak majd...majd később....következő hónaptól...majd ha esik...fúj stb folytatom“ Majd mi történik? Ott porosodnak az ötletink, gondolataink a fiókban évekig...megvalósítatlanul.

Ez nem lenne jó így. Ki kell bontakoznunk, meg kell valósítani magunkat. Nem szabad halogatni. Újabb unalmas ősi mondásom: „ Amit megtehetsz ma, ne halaszd holnapra“. Most kiröhöghetsz. De elgondolkodtál már egyszer is ennek a mondásnak a jelentésén? Vedd észre a közmondásban rejlő erőt. Ami, ha hiányzik Belőled, akkor van egy tippem, hogy szedjünk magunkra erőt és kitartást. Amit ha komolyan veszünk és kiépítünk magunkba akkor hamarosan újjáéled életünk és semmi, de semmi nem állhat utunkba, álmaink megvalósulása útjába. 

De ehhez nekünk is tenni kell! Tudod...semmit nem adnak „ingyen“...ez is milyen uncsi...mégsem érezzük át jelentését. Azért én ismételgetem ezen unalmasnak tűnő ősi kis közmondásokat, hátha egyszer betalálok vele. Mindenkinek úgyis épp akkor esnek le a jelentések, amikor annak itt van az ideje. Se nem előbb, se nem később. Ha például most ezt a cikket olvasod, tudnod kell, hogy nem véletlen...lehet, hogy most van itt az ideje, hogy belekezdj egy kis változtatásba, hogy elinduljon életedben a változás. A lehetőségek száma végtelen...




Ezer meg ezer dologgal juthatunk erőhöz és szerezhetjük meg a kitartás becses tulajdonságát, hogy utána ezen kincseket magunkénak tudhassuk, én most az alábbit javaslom:
Kezdj bele valamilyen sportba. Kitűnő stresszlevezető, fokozza a boldogságérzetet és a jó hangulatot és nem utolsó sorban általa erőt és kitartást nyerhetünk...
  • Feltéve, ha elkezdjük! ...és
  • Ha folyamatosan meghatározott időközönként - heti legalább 3 alkalommal - gyakoroljuk kitartóan.
  • Élvezettel, folyamatosan kell csinálnunk, mindig picit emelve a tétet, emelve a szintet, hogy meg tudjunk erősödni, hogy fejlődhessünk.
  • Lehet ez bármilyen sport, lehetőleg olyat válassz, ami az elején kihívás számodra, mert vagy még nem csináltad vagy mert épp nincs meg hozzá most még a kiállásod. Hiszen ez a cél, hogy erőhöz és kitartáshoz jussunk általa. 

    Ahogy trenírozzuk testünket, úgy trenírozzk elménket is és ahogy erősödnek izmaink, úgy leszünk mi is egyre és egyre erősebbek, kitartóbbak, egyszerűn megállíthatatlanok. Csak előre!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése