2014. február 18., kedd

Lelki nagytakarítás


Ha már önismerkedünk, akkor lassan nekikezdhetünk a belső szennyesünk kitakarításához is. Hiszen senki sem tökéletes, így hogy úgy mondjam természetes, hogy a sok-sok kincs mellett, amelyet önmagunkban felfedeztünk, találtunk 1-2 nem odavaló „kincset“ is. 

Semmi gond, aki keres talál és soha ne felejtsük, hogy nekünk így legalább megvan a lehetőségünk arra, hogy ezeket a nem odavaló dolgokat egyszersmind kiselejtezzük. Volt s nincs. Ennyi az egész.

De aki, nem törődik magával, annak esélye sincs, hogy nagytakarítást végezzen és ennek következményeként nem sok esélye marad, hogy új dolgokat fedezzen fel. 

Hiszen elménket folyamatosan karban kell tartanunk, csakúgy, mint ruhásszekrényünket. Ha ruhásszekrényünket telepakoljuk és soha semmit nem veszünk ki belőle, hanem állandóan csak pakolunk és pakolunk, akkor egy idő után megtelik és nem fér már be több ruha. Ebben az esetben van lehetőségünk új szekrényt vásárolni. 

De ha soha nem vesszük ki a felesleges, nem használt, nem odaillő gondolatinkat, akkor aligha fogunk tudni új, nagyobb „tárhelyet“ vásárolni számukra... Valamint, ha nem rakjuk időközönként rendben ruháinkat, akkor egy idő után nehézkesen vagy sehogysem fogunk tudni ott megtalálni semmit. Ugyanígy működik az elménk s ha már itt tartunk a testünk is...de maradjunk egyenlőre a GONDOLATAINK KARBANTARTÁSÁNÁL ÉS NAGYTAKARÍTÁSÁNÁL. 

Ha esetleg jutna időnk s energiánk és elvégeznénk időközönként egy kis meditációval, jógával, avagy kinek mi a megfelelő módszere rá a gondolatok nagytakarítását, akkor felszabadulnának helyek, ahova mily meglepő új információk tudnák befészekelni magukat. Csak akinek félig üres a pohara tud újratölteni...

Ráadásul hányszor van, hogy rágódunk napokat, heteket, hónapokat, sőt éveket ugyanazon megoldandó kérdéseken és nem jutunk egyről a kettőre. De az elmélkedést sem fejezzük be. Csak gyűrjük a gondolatokat és gyártjuk és elemezzük és tanakszunk...közben nem történik semmi csak az idő jár el felettünk.

Néha megéri mindent kirüríteni és tiszta lappal kezdeni. Próbáld ki Te is! Néha akármilyen hihetetlen, de tényleg csak annyi a dolog lényege, hogy nem látjuk a fától az erdőt. De ha néha kicsit rendteremtenénk, akkor újra a szemünk elé kerülnének az eddig elrejtett információk, melyek problémáink megoldásához vezetnének...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése