2014. február 5., szerda

Csak pozitívan!

Nem nagyon engedhetsz meg egyetlen apró negatív gondolatot sem. Mert ha már egy befészkelni magát, akkor folyamatosan ott fog növekedni és növekedni és nehéz lesz útját állnod a terjedésének. Jobb ha ajtót sem nyitsz neki és távozásra kényszeríted, vagy ha mégis valahogy beférkőzött, akkor jobb minél előbb és véglegesen kigyomlálod még mielőtt önálló életre kelne benned. Fejezd be a negatív gondolatok etetését! 

Hogy tudod ezt a legjobban megtenni? 


a)Például úgy, hogy minden reggel és este kifejezetten figyelsz rá, hogy az utolsó gondolataid és felkelés utan az első gondolataid pozitívak legyenek. Legjobb erre, ha keresel magadnak valamilyen relaxáló elalvás előtti zenét, illetve egy napindító mosolyfakasztó zenét. A lényeg, hogy a legelső és legutolsó gondolatai élménnyel teliek, pozitívak, lelkesítőek, elégedettséggel eltöltőek, szívednek kedvesek legyenek. Megéri erre odafigyelni...

Javaslom elalvás előtt kizárólag a veled a nap folyamán történt jó események összegzését, újragondolását. Amennyiben valami rosszul sült el, akkor azokat az eseményeket is nyugodtan változtasd át és gondold újra úgy, mintha minden úgy történt volna, ahogy Te azt eltervezted vagy azt szeretted volna. A Te gondolataidat, s ezáltal a Te életedet EGYES- EGYEDÜL CSAK TE IRÁNYÍTOD! Te hozod létre és ha valami nem tetszik, akkor Neked áll hatalmadban változtatni rajta...!

Reggel felkelés után pedig tervezd meg napod és gondold át minden egyes apró momentumát a napnak, játszd le a napodat előre, hogy tudd, hogy mi fog veled történni aznap. Éld meg magad a gondolataidban és éld ezek szerint életed!

b) Ha napközben rádtör bármi miatt a kétség, kételkedés vagy valamilyen rossz szituációba kerülsz, akkor legyen kéznél nálad 1-1pozitv motiváló idézet, avagy 1-1 mp3 file, amely hozzásegíthet ahhoz, hogy gyorsan visszanyerd nyugodtságod, pozitívitásod. Ez minden nap mindenkivel többször is előfordul, nem kell megijedni, viszont kezelni kell. Tudatosan kell irányítani és még az elején megakadályozni, hogy hangsúlyos szerepet kapjon napunkba avagy elhatalmasodjon rajtunk a negativitás.

Ha kitartóan ellenállunk, akkor legközelebb kétszer is meggondolja, majd, hogy egyáltalán közelítsen-e felénk...csak elég kitartóan kell figyelni ezt az úgynevezett "egónk játékát" és máris hatástalanítani tudjuk. A titka csak : Figyelem. Fegyelem. Kitartás.

Egy következő bejegyzésemben igyekszem közzétenni egy összeállítást, hogy mit ajánlok én, mint hirtelen gyorssegély ilyen helyzetekre. Addig is egy ötlet:



c) ha van rá lehetőséged, akkor irány a természet. A természet mindig nyugtatólag hat az emberre, ha úgy érezzük, hogy valami miatt kimozdultunk béketűrésünkből, akkor irány egy nagy séta és máris vissznyerjük igazi énünket:) Az igazi relax! A LÉNYEG, HOGY SPORTOLJ, MOZOGJ, ÉLJ! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése