2014. március 27., csütörtök

A béke szigete

Gyönyörű napra ébredtünk. Hallgassd ma kifejezett figyelemmel a madarak csicsergését, érezd a nap perzselő melegét – avagy az eső cirógatását:) - figyeld a zöldellő fákat. A lényeg, hogy nézz körül, figyeld meg a környezeted. Élj a környezetedben, leld meg a béke szigetét!


Azért olyan fontos ez, mert sokszor egész nap csak menetelünk anélkül, hogy észrevennénk, hogy hol vagyunk, mi vesz körül, kik vesznek körül. Ami ha még csak egy pár percig csináljuk nem probléma, csak akkor kezdődik a gond, amikor beleragadunk ebbe az állapotba a nap 24 órájába és a hét hét napjába, és a hónap 31 napjába ...és így telnek el végül az évek szinte öntudatlanul.

Ma ezért legyünk különös figyelemmel a környezetünkre. Leginkább a környezet szépségét figyeljük meg. Hagyjuk magunkat ámulatba esni. Hagyjuk magunkat lenyűgözni. Nyugodtan forduljunk a természethez, ha nyugalmat keresünk, ha pihenésre vágyunk, ha csak úgy békét keresünk. Mindenkinek mindenkoron rendelkezésére áll ez a kincs, mégis oly kevesen használjuk ezt ki. Pedig az év bármely napján fordulhatunk hozzá segítségért bármikor nyitva állnak előttünk kapui.

Megtehetnéd, hogy a mai napon munkába menet s jövet autó, avagy tömegközlekedés helyett a természet hangját választod társadul és használatba veszed azt a két gyönyörűséges és nagyon elhanyagolt lábacskádat és megindulsz haza utadon...csak menj és mendegélj.

DE vigyázz! Ne hagyd magad becsapni önmagad által. Légy fegyelemmel és figyelemmel.

Úgy kell utunkon járni, hogy figyelünk. Részesei legyünk minden momentumnak, ami történik velünk, s körülüttünk. Ne engedjük meg elménknek, hogy egész álló napra magával ragadjon bennünket és a gondolatok mély katalába száműzzön, amikor ahelyett a csodaszép természet lágy öle oly megnyugvóan hivogat s hivogat...s mi nem halljuk meg.

Segítségért kiabálunk a fejünkben, s nem vesszük észre, hogy néha a sok gondolkodás, elemzés helyett épp csak csöndbe kellene maradni egy picit. Nem gondolkodni. Nem elemezni. Hanem valami másra koncentrálni és egyszerűen csak élvezni az élet adta szépségeket... s meglelni a béke szigetét.




Folytasd ma ezek szellemében a napod! Szép napot kívánok!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése