2014. március 13., csütörtök

Mit jelent boldognak lenni? 1. rész

BOLDOGSÁG...már maga a szó is szívet melengető...már persze ha előfordult Veled egyszer is, hogy eltűnődj a szó jelentésén. Mondd ki magadban és érezd át, hogy milyen érzést ad neked...érezd át. Lásd magad előtt. Milyen színben jelenik meg nálad a BOLDOGSÁG, milyen formában, alakban. LÁSD MAGAD ELŐTT. ÉLD MEG! BOLDOGSÁG...Mindannyian törekszünk rá....keressük, kutatjuk, üldözzük, rögeszménkké tesszük...éjt nappal alá téve kergetjük...s mégsem találjuk . Vagy ha rá is lelünk, akkor ripsz-ropsz ki is csúszik a kezünk közül...


Holott ez lenne elsődleges életfeladatunk, hogy megéljük a SAJÁT BOLDOGSÁGUNKAT. De mi mégis mindig minden mással el vagyunk foglalva, jobban mondva mindenki mással, csak éppen nem saját magunkkal és főleg nem a saját boldogságunkkal.

Nézzünk meg egy átlagos napot. Felkelünk és még kis sem nyitottuk a szemünket máris pörög az agyunk, hogy mit-hogy fogunk a mai napon véghezvinni, mit – kivel – mikor hol fogunk leegyeztetni, leszervezni, megcsinálni stb. Rohanva készülődünk, épp hogy bekapunk valamit, rosszabb esetben csak egy kávét és már loholunk is a munkába. A probléma már itt kezdődik és még csak reggel 7-8 óránál tartunk...hol van még a nap vége?!

Ahelyett, hogy nagy elánnal belevetnénk magunkat a napba és egy percet sem hagynánk figyelmen kívül és egy percre sem akarjuk elengedni az érzést, hogy „hűűűűűűűű mi milyen fontosak vagyunk“, nekünk már reggel 7-kor úgymond mások problémáival kell foglalkozni és azt megoldani...de miért nem tudunk pár percet CSAK SAJÁT MAGUNKKAL eltölteni szépen, csendben, nyugalomban? Rohangálás, sietség, TV, s minden egyéb nélkül. Csak felkelni és nem az előttünk levő nap feladatain gondolkodni, hanem csak és kifejezetten magunkra koncentrálni. FELÉBREDNI.

Nem lenne más dolgod, csak hogy felébreszd magad, s felépítsd magad. Nem kell magunkat már reggel belevetnünk a munka, a hétköznapok világába. Reggel az lenne a feladatunk, hogy kiépítsünk egy jó alapot az előttünk álló naphoz. Ha megvan a biztos, kiegyensúlyozott alap, akkor már a napunk is sokkal jobban alakul. Próbáld csak ki...

Nem csak az a fontos, hogy a munkában jól teljesíts, hanem Neked egy másik életed, éned is van a munkán kívül, ahol senki és semmi más nem számít, csak TE. Tudod ki vagy Te? ( De ez egy másik kérdés...ebbe most ne menjünk bele...)A munkán kívüli idődben, az úgynevezett szabadidőben, tehát nemcsak az a fontos, hogy aggódj a jövőbeli eseményekért, vagy idegeskedj a múltbeli eseményeken, hanem épp az , hogy ÉLD MEG A JELENT, ÉLD MEG A PILLANATOT, ÉLD MEG MAGAD. Normál esetben ez egy 24 órás feladat lenne, de mivel ez szinte kivitelezhetetlen, ezért inkább kis lépésekben próbáljuk meg felépíteni magunkat.


Jó kezdés, ha reggelenként adsz magadnak időt magadra, hogy biztos, harmonikus és kiegyensúlyozott alapot teremts. Milyen életre vágysz? Harmonikusra hangzik általában a válasz...akkor tudd, hogy csak rajtad áll, hogy megteremted-e magadnak az egyensúlyt. A harmonia benned kezdődik és belőled indul ki. Csak Te tudod megteremteni! 

Teremtsd meg az egyensúlyod!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése