2014. március 15., szombat

Mit jelent boldognak lenni? 2. rész

Az első részben kiveséztük, hogy a napi egyensúlyunk és egyben napi boldogságunk alapja nagyban függ a reggelünk minőségétől. Ha reggel találunk rá pár percet, hogy nyugodtan megtervezzük a napunkat s magunkat s szánunk pár percet saját magunk építésére, fejlesztésére, akkor egész nap, s ezzel egész héten, s hónapban, s így tovább hosszútávra megteremthetjük a kiegyensúlyozottságot. De ha már reggel mindig lecsaljuk ezt a nagyon fontos lépést és már reggel sincs időnk magunkra, akkor mit várunk később?!

Hogy szeretnénk elérni a boldogságot, ha egész életünkben csak rohanunk? Rohanunk egyik feladattól a másikig, egyik problémától a másikig, egyik aggódnivalótól a másikig...avagy egyik élvezetből a másikig. Ha állandóan nagykanállal beleássuk magunkat az érzelmeinkbe és a bolhából elefántot csinálunk - legyen ez bármilyen teendőre értendő – akkor állandóan ki leszünk szolgáltatva másoknak, környezetünknek...s ebből kiindulva elég nehezen fogunk rálelni saját boldogságunkra.

Figyeld meg magad mi köti le gondolataidat a napjaid nagy részébe? Talán a munkádra koncentrálsz, másoknak igyekszel megfelelni, avagy annyira félsz magadtól, hogy inkább másokkal foglalkozol, mások érzéseivel, mások dolgaival kötöd le magad...tegyél félre mindent és próbálj meg a napod nagy részében csak saját magadra koncentrálni!

Ezzel egyrészt sok terhet leveszel a válladról, mert nem kell mások problémáiba teljes mértékig beleélni magad, mellyel tudod mennyi energiát spórolnál meg?!, másrészt sokkal közelebb kerülnél fő célodhoz, a saját boldogságod megtalálásához.


Nincs más dolgod, csak magadra koncentrálni. A saját érzéseidre, a saját céljaidra. Ja, hogy félsz a saját érzéseidtől és célok híján vagy? Akkor itt kell elkezdeni a saját harmonikus életed alapjainak lerakását. Ameddig ezeket a lépcsőfokokat nem teszed meg egyedül magad, addig soha nem érhetsz fel a csúcsra.

Ha képtelen vagy kizárni a külső zajokat, külső kéréseket, külső véleményeket; nem bízol magadban és nem adsz magadnak életteret; akkor soha nem fogod meglátni az életben a lényeget, mert nem veszed észre a fától az erdőt...ugye ismerős a mondás?!? 

NE KÍVÜL KERESD A BOLDOGSÁGOT, 
A BOLDOGSÁG BENNED VAN!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése