2014. április 4., péntek

MA VAN A NAP, HOGY CSELEKEDJ!

Ismerős a gondolat, hogy ma ezt kellene tennem...meg azt...de közben leragadunk egyik dolog nézegetésében, elvonódik figyelmünk valaki kérdésének megválaszolása miatt, elkalandozunk az interneten, órákig nyomkodjuk hasztalanul a telefonunkat...s közben szépen lassan eltelik a nap....szinte hasztalanul. Lehet, hogy nem teljesen hasztalanul, de ha megnézzük, hogy vajon mit tettünk MA a saját céljaink érdekében, akkor bizony negatív választ mutat a mérleg!? Tegyük fel a kérdést nyugodtan....


Amennyiben a válasz- még ha nehezen is valljuk be magunknak - az, hogy bizony-bizony hagytuk a figyelmünket elkalandozni, és így teljesen kizökkentünk már reggel 8-kor a napi tervünkból - már ha volt egyáltalán napi tervünk:) - és a nap végére sok mindent csináltunk ugyan, de semmit abból, amit elterveztünk, akkor nézzünk csak a promléma mögé egy kicsit és próbáljunk rá megoldást találni, hogy lehetne ezen a kellemetlen szokásunkon javítani.

Minden a koncentráció kérdéskörére vezethető vissza, amely javítására többféle lehetőséget javasoltam már. Olvass róla itt bővebben: http://talaldmegazutat.blogspot.co.at/p/joga-es-meditacio.html. Koncentráció nélkül egyszerűen nem megy. 

Ahhoz, hogy elérjük terveinket három dolog szükséges:

1. A CÉL! Legtöbbünknél már ez az első lépés hiányzik, hogy nincs meg A CÉL, így csak csinálgatjuk a dolgokat, de nem tudjuk, hogy miért. Csak elvégezzük a napi teendőket, elkalandozunk, elbabrálunk, kicsi ez, kicsi az és telnek a napok, hetek, hónapok és csak sóvárgunk vágyunk után, de mivel nem neveztük meg, nem találtuk ki A CÉLT, így nincs meg az irány, ami elvezetne valahova...így csak szóban sóvárgunk olyan dolog után, amit meg sem neveztünk úgy igazán.

2. Hiányzik  A TERV. Ha már van célunk, akkor már nagyon jók vagyunk, akkor már egy óriási lépést tettünk előre. De itt NE álljunk meg. Menjünk tovább. Kell egy TERV, ami alapján tovább tudunk haladni , amely alapján könnyedén elérjük célunkat. A TERV  ne legyen se túl laza, se túl feszített, hanem épp minden napra legyen egy kis lépés! Ez a legjobb taktika minden egyes nap, ha esik ha fúj!!!!!!!!!!, akkor is tegyünk legalább egy apró lépést célunk elérésre érdekében.

3. Ha már célunk és tervünk is van, akkor már csak CSELEKEDNI kell. Ez az, amit a legtöbben évekig halogatuk. Kialakítjuk a célunkat és kigondoljuk a tervünket, majd hagyjuk, hogy minden egyes nap egy-s- más dolgok elvonják a figyelmünket és teljesen kizökkentsenek a figyelmünkből. 

Éppen ezért ragadjuk meg figyelmünket, tartsunk célunkon és ne hagyjuk gondolatainkat elkalandozni és ne hagyjuk tervünket széthullani. Minden egyes nap tegyél valamit céljaidért. 

Lépdelj utadon előre!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése