2013. szeptember 12., csütörtök

Önmagunkra ébredés

Egy közeli ismerősömnél jóindulatú daganatot találtak. Természetesen maga a tény nem egetverő és egyszerűen kezelhető, de amikor ilyen dolog történik, akkor azért nem árt a dolgok után nézni egy kicsit. Nem árt feltárni, mi is állhat a háttérben. Mert lehet, hogy eleinte csak egy kis kővel dobnak meg bennünket, de ha nem vesszük észre az első kis figyelmeztető jelzéseket, akkor bizony a kis kavicsok helyett óriási sziklák fognak felénk repülni, ami ellen már sokkal nehezebben fogunk tudni védekezni.

Sokat gondolkoztam mostanában azon, hogyan alakulhat ki egy daganat vagy akármilyen más betegség. Mi lehet a háttértörténet? Legtöbben nem néznek mögé, elkönyvelik, hogy X avagy Y betegségem van, elmegyek az orvoshoz és majd az orvos meggyógyít. Ezzel így nem tudok egyetérteni. Minden egyes megbetegedés, elváltozás valamilyen elakadást mutat, aminek megoldásával érdemes foglalkozni, mert ha megoldjuk a lelki megakadást, akkor a fizikai elváltozás is hamarabb szűnik meg és talán vissza sem tér, míg ha csak fizikai szinten foglalkozunk egy problémával, akkor nem biztos hogy 100%-osan megszüntetjük az okot. Sőt. Utána meg csodálkozunk, de " hogy lehet, hogy már megint itt van ez a dolog?"


De a legnagyobb kérdés az, hogy miért akarjuk megvárni, amíg stresszhelyzeteinkből, az akadályaink leküzdésének nehézségeiből valamilyen betegség alakul ki? Miért nem foglalkozunk inkább időben a dologgal és oldjuk meg azt. Tudom miért...nyilván mert kényelmesebb a szőnyeg alá söpörni a dolgokat és várni, hogy majd megoldódik, majd XY megoldja, majd csak eddig meg eddig várok és úgyis magától megoldódik. De NEM. Ez nem így van. Hiába várunk. Mi fog történni? Várunk, várunk, gondolkozunk, gondolkozunk, gyötrődünk, gyötrődünk és nem történik semmi. Egy lépéssel sem leszünk előlrébb. Csak elvesztegettünk egy csomó időt. Ahelyett, hogy megfognánk a probléma gyökerét és gyökerestül eltávolítanánk, hogy vissza se térjen többé. Nem könnyű, sőt. Ez egy folyamat. A lényeg, hogy ismerjük fel, kezdjük el kutatni és ha megtaláltuk, akkor szüntessük meg. Dolgozzunk rajta. Cselekedjünk. Ne adjuk fel. Ezek a dolgok nem mennek egyik napról a másikra. Legyünk türelemmel. Az eredmény nem marad el.

Bízz magadban! Hogy mik erre a tippjeim, arról itt olvashatsz bővebben.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése