2013. szeptember 5., csütörtök

Terapeutaválasztás...avagy kit válasszunk? 1.

Szívből kell jönnie a választásnak, meg kell érezni, másként ez nem megy. Azt, hogz kinek-kinek mely módszer és főleg mely szakember adhat segítséget, csak a szíved választása alapján dönthető el. A legfontosabb, hog akarni kell a változást, belső késztetést kell éreznünk a probléma, szituáció megoldására. Nem mástól kell várni a változást vagz a helyzet megoldását, hanem tudnunk kell, hogz a kulcs bennünk van, csak épp valami apróság, egy szikra hiányzik, hogy mindez be is teljesedjen.








Mert ha Valaki úgy megy oda egy terápiára, hogy mindamellett hogy még meg sem tudja fogalmazni rendesen, hogy mi a problémája, merre szeretne továbbhaladni, hol és miért akadt el és még emellett el is várja, hogy majd a Szakember egyedül megoldja az Ő problémáját, az a Valaki sajnos azt kell, hogy mondjam, hogy tévúton jár. Próbálkozása nem fog sok sikerhez vezetni. 

Ha Te nem tudsz konkrétumokkal szolgálni a Segítődnek, akkor akármilyen szuper legyen is a Szakember Ő egyedül nem tud Neked segíteni, mert nem ismerhet Téged és 1-1,5 óra sokszor nem elég ahhoz, hogy az egész előző élettörténeted megismerje és pontos képet kapjon Rólad. Még ha épp rá is lel a „probléma gyökerére” egyedül Ő akkor is kevés, mert alaptétel az életben, hogy mind a probléma, de mind annak megoldása is egyes- egyedül bennünk van. 

Vállald fel. Ismerd el. Majd bízz magadban és kezdj hozzá a változtatáshoz! Kezdd ott, hogy őszinte leszel magadhoz...nem söpröd a szőnyeg alá a rossz gondolatokat, a megoldandó kérdéseket, hanem MOST adj magadnak pár percet, ülj le egy csöndes helyre, mélyedj magadba és kérdezd meg magadtól „Elakadtam? Miért? Hol? Áss vissza a gyökerekig magadban és adj időt, hogy átgondold...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése