2013. szeptember 15., vasárnap

"Feeling good"

Hogy is alakulnak ki a betegségek? Sokszor nem is érezzük , nem is vesszük észre, hogy valami nincs rendben. Mert önmagunknak is füllentünk…ez a legnagyobb hiba. Itt kezdődik a történet.

A kimondott szavak és a megélt érzések közötti ellenállásban kell keresnünk a probléma lényegét. Egy valamit tudok, ha beismerjük, ha nem, sokan esünk abba a hibába, hogy valamit mondunk, kijelentünk, próbálunk pozitívan gondolkozni, stb de ettől még az igazi belső érzéseink nem változnak meg.


Attól még belülről negatívak maradunk, mert pozitív gondolatokról prédkiálunk. Ez okozza sokszor a szembenállást és sokszor így jön létre az, hogy Valaki megpróbálja a felszínen a dolgokat a jo oldalról nézni, arra koncentrálni, de bensőnkben lerakódott érzések adják meg a végeredményt. S hipp-hopp ezek bizony fizikai szinten is megmutatkoznak. Na nem kell megijedni, nem márol holanpra:) Viszont arra szeretném felhívni a figyelmet, hogy mennyire fontos, hogy valóban figyeljünk magunkra, valóban szenteljünk tudatos figyelmet érzéseinknek. Szánjunk időt rá, hogy magunkra nézzünk és felfedezzük, ha épp átmenetileg nagyon negatívba fordulnának át gondolataink. Figyeljük magunkat tudatosan. Őszintén. Nem éri meg füllenteni;)





Az, hogy mást mondunk, mint amit valóban érzünk, annak sok oka lehet. Többek között olyan egyszerű okok is, minthogy azért füllentünk magunknak, mert magunk is el akarjuk hinni a jót, a pozitívat. Szeretnénk magunkat is "rábeszélni a helyes útra". Értem én, ez azért van, mert próbáljuk magunkat is meggyőzni. De itt kell megállni és megnézni, hogy valóban elhisszük-e amit magunknak mondunk vagy kicsit átrázzuk magunkat?! Kérdezzük meg magunktól, hogy valóban meg szeretnénk szabadulni a problémától vagy igazából csak mondogatjuk a "gyógyító szavakat", de "valójában élvezzük a szenvedést"?

Nagyon fontos kérdés, mert van, amikor várni kell, hogy meg tudjunk oldani egy problémát. Nem mindig minden azonnal megoldható. Van aminek van „lefutási ideje“. Meg kell várnunk, amíg beérik. Pech avagy így van ez jól? De addig is őszinte figyelemmel és megértéssel, de ami a legfontosabb elfogadással legyünk magunk felé és akárhogyan is lesz ,de élvezzük az út megtételét. Eljön a cél is. Nem kell siettetni. De igyekezzünk tanulni a folyamatból. Ne csak átnézzünk a dolgok felett és várjuk a csodát. A csoda is létezik, sőt…de csak azokhoz jön el, akik megérdemlik. Akik tesznek magukért. Tedd szabaddá magad! Láss, ne csak nézz és érezd igazán jól magad!



Birds flying high
You know how I feel
Sun in the sky
You know how I feel
Breeze driftin' on by
You know how I feel
It's a new dawn
It's a new day
It's a new life
For me
And I'm feeling good
I'm feeling good
Michael Buble - Feeling good

Miért fontos, hogy jól érezzem magam? Arról itt olvashatsz további részleteket.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése