2013. szeptember 24., kedd

Minden nap egy új nap, új élet!

Új napra ébredtünk, mától új életet kezdünk. Mától a változás útjára lépünk. Nem csak január 1-jén határozhatunk el megvalósítandó feladatokat, nem csak akkor tűzhetünk ki új célokat. Bármikor lehetőségünk van erre. Akár most is. Kezdjünk hozzá most és ne halogassuk egy perccel se tovább.

Viszont van egy kis bibi. Vannak dolgok, amire nem tudunk hatással lenni. Külön kell tudnunk választani, hogy melyek azok a dolgok az életünkben, amelyek fölött van hatásunk és melyek azok, amelyek fölött nincs.

Sokszor olyan dolgokon bosszankodunk, olyan dolgokért küzdünk, olyan tárgyakért, eseményekért, célért áhítozunk, amely dolgot, eseményt, állapotot nekünk nem áll módunkban elérni, megkapni, megváltoztatni. Tehát teljesen feleslegesen tesszük ezt, hiábavaló minden energiakiadás és idegeskedés. Mit sem fog változni a helyzet, csak a mi érzéseink lesznek egyre negatívabbak, csak magunknak ártunk, hiszen nem jön a siker, s nem érjük el a vágyott célt. Biztos ismerős Neked is. Voltál már ilyen helyzetben? Amikor csak küzdesz, küzdesz, csinálod, csinálod és nem jön az eredmény. Nem jön a változás. Nem érzed közelebbinek a célt. Sőt. Tiszta szenvedés az egész. Ilyenkor állj meg egy pillanatra.


Ha észrevesszük hogy ilyen helyzetbe kerültünk, akkor a legjobb megoldás, ha befejezzük az erőlködést és nézőpontot váltunk. Kezdjünk el úgy tekinteni a helyzetre, mint „a jelenleg megváltoztathatatlan“. Nagyon fontos, hogy első lépésként létrejöjjön részünkről „ az elfogadás“. Na erről írni nagyon könnyű, mondani még könnyebb, kivitelezni…iszonyat kemény. Elfogadás. Türelem. Milyen egyszerű szavak és mégis milyen nehezek. 

Amin viszont tényleg módunkban áll változtatni, az a hozzállásunk. Ez az egyetlen, de ez óriási változást hozhat. Egészen egyszerűen annyit kell csak tenni, hogy más nézőpontból tekintünk az adott szituációra és megpróbáljuk a lehetősegekhez képest a lehető legjobbat kihozni belőle. El kell engedni a korábbi elvárásokat, a feszengést, a túlzott görcsös akarást. Sokkal kevesebb erőfeszítésbe fog telni az útunkon való továbbmenetel és sokkal jobban fogjuk magunkat érezni.

Ne aggódj, célodat így is eléred csak közben még élvezni is fogod. Útunkon lépdeljünk tovább...néha apró módosítások beleférnek...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése