2014. január 28., kedd

Hagyjuk el a biztonsági zónát!

Az, hogy nem merjük elhagyni a part menti biztonsági zónát, hogy nem merünk kilépni az ismeretlenbe, hogy ragaszkodunk a biztos szituációkhoz az egyenlő azzal, hogy félelmeink börtönében éljük életünket. Ha nem merjük elhagyni a partot, akkor viszont aligha lehet új helyeket felfedezni…Te meddig szeretnél még a magad által felállított börtönben élni? 


Ragadd meg a kulcsot most és nyisd ki börtönöd ajtaját. Engedd be a lehetőségeket most! Meglátod ha nyitottá válasz, akkor a lehetőségek is özönleni fognak Hozzád. Rajta, próbáld ki!

A bátorság nem a félelem hiányát jelenti, hanem azt, hogy célunk érdekében bátran nekiindulunk az ismeretlennek s útközben félelmeinkkel is megküzdünk. A lelkesedés, az erő és az életkedv akkor jön meg beléd igazán, ha hátrahagyod a biztos partokat és nekiindulsz az új irányába. A félelmek legyőzése hozza meg a szerencsét, a sikert. Ha elindulunk és nem állunk meg, a siker biztosított.

Bízz magadban!


Biztos ezerszer hallottad már, de most én is újra elmondom, hogy az egyik legfontosabb dolog, hogy gondozzuk gondolatinkat. Figyeljünk oda rájuk, szortírozzunk, hogy kit engedünk be, s kit nem. Tartsuk szemmel, hogy mely gondolatok ágyazódnak be és melyeket telepítünk inkább ki „kiskertünkből“. Egyáltalán nem szükséges minden gondolatnak táptalajt biztosítani, bizony jónéhány van, amely kártevő és azonnal jobb kigyomlálni. 

Elcsépelt mondás, de igaz, hogy a gondolatink minősége határozza meg az életünk minőségét. Gondolataink formálják életünk. Aminek jelentőséget tulajdonítasz az fog uralkodni és ezzel formálod jövőd. 

Éljünk tudatos figyelemmel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése