2014. január 7., kedd

Frissen, üdén, lendületesen!

Januárban elhatározunk mindenfélét és kb kitart az év első harmadában a sok ígéret, terv...majd utána minden abbamarad. Sajnos általában elfogy a kitartás. Pedig nem győzöm hangsúlyozni, hogy kitartás nélkül nincs ÚJ ÉV, nics ÚJ ÉLET. Keress egy célt, építsd meg az utat és KEZDJ EL JÁRNI RAJTA!

HOGYAN KEZDJ HOZZÁ?


Pont ott találhatod meg a célt, az életed értelmét épp ott, ahol a jelen pillanatban vagy. Ne a múltban és ne is a jövőben keresgélj. A mában nézz körül. Figyeld meg milyen szituációban, élethelyzetben vagy most és ott próbálj meg igaz értelmet keresni, mert mindig azzal kell foglalkozni és abban kell megtalálni jelentőséget, amiben éppen vagyunk, ami épp adatott nekünk. Arra kell törekedni, hogy abból a helyzetből hozzuk ki a legjobbat,a miben épp vagyunk. 


Csak annyi a lényeg, hogy kezdd el más szemmel nézni a jelenlegi élethelyzeted és máris megtalálod benne a mondanivalót, a tartalmat, " a nagy feladatot". Ne a jövővel takarózzunk, a mában alkossunk és akkor a jövőben learathatjuk a gyümölcsöket. De ha a mában nem teremtünk, akkor később nem lesz mit learatnunk... Minden nagy tett egy kis lépéssel kezdődik. Tedd meg az első lépést. Most.Élj a mában!

Tudd, hogy bármit létrehozhatsz. Bármit megtehetsz. A lényeg, hogy legyen benned elhivatottság, kitartás és akaraterő. Erőd még akkor se hagyjon el, ha valami épp nem sikerül. Soha ne add fel. Bízz magadban, folyamatosan figyeld a célt és apró léptekben haladj. De meg ne állj! Vissza ne nézz! Haladj utadon előre. Az élet nem egyenesen felfelé ívelő, minden életterületen hegyeket és völgyeket átívelő...ezt tartsd szem előtt és ne félj ha épp lejtőre vezet utad, vegyél vissza a lendületből, torpanj meg egy pillanatra, figyeld meg a helyzetet, elemezd, tanulj belőle, hogy az ebből összeszedett tapasztalatot a jövőben be tudd építeni magadba, hogy ha legközelebb ugyanabba a szituációba lépsz, akkor képes legyél másképp reagálni. A három legfontosabb dolog a figyelem, türelem és fegyelem.

Valamint elengedhetetlen a SZERETET. Bármit is csinálsz, csináld szeretettel. Légy tisztelettel magad és munkád, alkotásod felé. Törődj vele, ápold, szeresd! Szeretettel bármit megoldhatunk, bármit előmozdíthatunk, bármi jobbá tehetünk. Ez a legerőteljesebb energia, ez a legnagyobb erő, ami a világon létezik. SZERESS!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése