2014. január 9., csütörtök

Keressük a választ: mi lehet az életünk értelme?

Egy ideig úgy éltünk, hogy elég volt annyi, hogy dolgoztunk és megfizettek érte. Most ez már kevés. Most sokkal többet akarunk. Elismerésre, kiteljesedésre, kihívásokra, növekedésre, vidámságra és arra vágyunk, hogy életünk értelmet, beteljesedést nyerjen. Jelentőséget keresünk életünknek...

Fedezd fel magadban, munkádban, hogy TE mivel tudnál hozzájárulni magad és a világ fejlődéséhez, jobbátételéhez magad és a munkád révén? Gondold át, hogy Te és munkád milyen hatással és következményekkel van a világra és környezetedre. Mindenki értékés, érdekes és egyedi. Mindenki céllal jön e világra, csak észre kell ezt vennünk. Mindenkinek pontosan megvan a teendője, amivel a világ jobbításához járul hozzá. Vegyük észre egyediségünket és értékeinket. Ha ezeken elgondolkodunk, akkor újabb inspirációkat nyerhetünk a továbbmenetelhez. Merjünk igazán élni!....ÉS HA ÉLÜNK, AKKOR LÉPÜNK TOVÁBB...ELŐRE!

ELDÖNTÖTTÜK, HOGY IGEN ÉLÜNK. KÖVETKEZŐ LÉPÉS:Vedd észre a mában rejlő lehetőségeket. Figyeld meg magad...biztos vagyok benne, hogy Te is mint a legtöbb az ember vagy a múlton rágódsz, vagy a jövőt fürkészed. Hányszor hallottad már ezt...tudom...és változtattál rajta? Nem. Továbbra is ugyanazt csinálod...vagy a múlton merengsz, vagy a jövőt fürkészed. Mi van a mával? Mindenki mindig mindent csak halogat. Majd holnap, majd holnapután, már tegnap kellett volna, ehhez már túl késő, már rég meg kellett volna csinálnom...és ezeket játsszuk évekig. 

Nézz magadba és kérdezd meg magadtól mi az amit már évek óta halogatok - avagy mik azok amelyeket már évek óta megtehettem volna és még mindig nem tettem meg mert valamiylen kifogást minden nap találtam? Tedd félre a kifogásokat, aggodalmaidat, másik véleményét és csak magadra figyelj. Válassz ki egy dolgot a sok közül, amin már hosszú ideje töröd a fejed. A lényeg, hogy kezdd el ma! Az év eleje ehhez kítűnő lehetőség. Ha most nem kezdesz bele egy régóta dédelgetett álmod megvalósításába, akkor ez év végén ugyanolyan búsan fogsz számot vetni a 2014-es éveddel és ugyanúgy szemrehányóan teszed majd fel a kérdést magadnak, hogy DE MIÉRT NEM VÁGTAM BELE? Nem lényeg mi sül ki belőle...csak vágj bele! Csak indulj el! A többi majd útközben alakul...Egyenlőre bőven elég az a pár száz méter, amit most látsz...


Készíts tervet, ami ne legyen nagyratörő, ne akard ma megváltani a világot. Apró lépéseket találj ki és haladj utadon kis lépésekben. De minden nap tégy le egy ujabb követ. Különben utad soha nem éri el célját. Ne torpanj meg, haladj folyamatosan. Meglátod megépül az út, neked egyetlen dolgod van folyamatosan építkezz s másra ne figyelj!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése