2013. október 23., szerda

Szeretem magam!

Ha már kellőképpen megemésztetted a „ Hogyan szeressem meg magam“című cikkemet, akkor kezdjük el az átalakulást. Mindehhez persze idő kell, nem fog egyik percről a másikra minden megváltozni. Szanaszét szedtem már azt a témát, hogy adjunk időt mindenre. Legyünk a fokozatosság hívei. Ne felejtsük el, nem a cél a fontos, hanem az út, amin haladunk. A lényeg az, hogy sokkal több boldogabb percet szerezzünk magunkatnak, mint amennyit adunk magunknak jelenleg, mint amennyi rendelkezésünkre áll. Most mivel a környezetünk hatása alatt élünk folyamatosan belső düh és a megfelelés miatti fokozott nyomás és stressz érzése uralkodik rajtunk, folyamatosan bizonyítani akarunk és nem tudunk leállni. Ritkán vagyunk képesek élvezni valamit elégedettségben, nyugalomban. Ritkán tekintünk elismeréssel magunkra. Ezen most változtatunk.


Elsőkörösen nyugtassuk meg magunkat. Stabilizálni kell a lelkiállapotunkat. Ehhez időt kell adni magunknak, amelyet magunkkal töltünk el. Vicces nem? De kérj magadnak időpontot magadnál! Hihi! Jegyzed fel a nagyon betáblázott kis naptáradba és tartsd az időpontokat! Sporttal, jógával, meditációval, avagy önmegerősítő audiofelvételek hallgatásával töltsd ezeket az időket. Egyik kedvencem és hálás köszönet érte Balogh Bélának A tudatalatti tízparancsolata című könyve és CD-je. Elképesztő hatással van az emberre, persze csak akkor, ha folyamatosan hallgatjuk és elhisszük magunknak, hogy mi jók vagyunk, elegek vagyunk, szerethetőek vagyunk, így vagyunk jók, ahogy vagyunk. Idő kell, hogy átalakítsuk gondolkodásunk, ne légy türelmetlen. Jó lenne, ha nem csalnád le ezeket az időpontokat, ha már egyszer bejelentkeztél magadhoz, akkor tiszteld meg magad annyival, hogy eleget teszel a látogatásoddal. Ígérem nem fogod megbánni.



Másodkörösen tegyük félre az önsajnálatot. Mit teszünk önsajnálat címén? Eszünk, iszunk, panaszkodunk, vagy vásárolunk. Mindezt felejtsük el. Enni és inni azért kell, hogy élvezzük a saját maga öröme miatt és nem azért, hogy valamit elnyomjunk vele. Nagyon egészségtelen, mert szinte magunkba tunkoljuk ilyenor az ételeket, italokat, hogy enyhítsük fájdalmunkat. Ne tedd, nem vezet jóra. Vásárlás...nem is kezdek bele , hogy kifejtsem róla a véleményem. Tudom én nagyon jól, milyen ez, volt idő bőven, amikor én is a vásárláshoz menekültem, hogy csillapítsam ilyen- olyan kellemetlen, elégedetlenkedő érzéseimet. Tipp: azt javaslom, hogy tarts próbaképpen egy olyan hónapot, amikor nem veszel magadnak felesleges göncöket stb hanem azt a pénzt vagy félreteszed valami jobb, nagyobb cél érdekében vagy beforgatod önismereti könyvek, tanfolyamok egyéb ilyen jellegű eseményekbe. Ígérem, hogy egy hónap után jobban fogod magad érezni és rájössz, hogy mennyire felesleges az olykor-olykor ránktörő felesleges vásárlási láz, ami Te is tudod ugyanolyan jól mint én, hogy ideig- óráig...csupán pár percig ad enyhülést ilyen-olyan elégedetlenségi bajainkra. A panaszkodás témáját pedig nagyon sürgősen fejezzük be. Amint rajtakapjuk magunkat, hogy valakinek csak mondjuk és mondjuk és mondjuk ...álljunk meg egy percre, nevessünk magunkon és engedjük el...hidd el ha kineveted a haragod...el fog illanni...a harag is észreveszi ám, hogy nem kívánatos személy, csak szólni kell neki erélyesen:) Természetesen ne fojtsd magadba érzéseidet, lehet róla beszélni , csak nem mindegy, hogy csak puffogunk és sajnáltatjuk magunkat vagy a megoldást keressük a problémára. Figyelj oda!

Harmadsorban a fennmaradó idődben...ami tudom nincs is:) ...de tudod mindenkinek arra van ideje, amire akarja...fogj bele valami régóta hátrahagyott, de dédelgetett hobbyba...vedd elő a szekrény aljáról az évek óta ott porosodó egyik régi ötleted...kutass magadnak új célokat, kergess új álmokat és kezdj bele ezek megvalósításába szépen egyik lépésről a másikra. Gondold át, tervezd meg, alkoss megvalósítási tervet és csináld ...minden nap tegyél valami apróságat és az apró sikerek hatására óriási önbizalomhoz juthatunk. Szépen fokozatosan épül önbecsülésünk, egyre csak növünk majd saját szemünkben, hiszen magunknak, a magunk erejéből hozzuk létre a dolgokat, fejlődünk, cselekszünk, épülünk és ez meghozza a várva várt elégedettséget számunka, amikor játszi könnyedséggel állhatunk majd a tükör elé és húzhatjuk elégedett mosolyra a szánkat...


Bár ezt ma is megteheted...a mosolyod magadnak...ha őszinte és belülről fakad...felbecsülhetetlen!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése