2013. november 20., szerda

Pozitív érzések tuning 7 lépésben

Nyomottak vagyunk és rosszkedvűek? Nehezen kelünk fel és nem tudunk szeretettel gondolni az előttünk álló nap(ok)ra, hét(ek)re, hónap(ok)ra? Túl sok az elvárás és a stressz? Hiányzik az energia? Nem tudjuk uralni érzéseinket és gondolatainkat? Gyorsmegoldás 7 lépésben! VAN 1-2 ÖTLETEM!Olvass tovább! Tanuljunk meg JÓL ÉLNI MOST!



Életünkben a legfontosabb érzések és értékek a SZERETET, MEGBECSÜLÉS, és a HÁLA. Próbáljuk meg az elkövetkezendő napokban felturbózni magunkban ezeket az érzéseket. Ahhoz, hogy emeljük a jó érzésekkel eltöltött idő hosszát, ahhoz elengedhetetlen, hogy POZITÍV ÉRZÉSEK TUNING LECKÉBEN részesítsük magunkat. Neked mindössze annyi a dolog, hogy az alábbi 7 TIPPET sajátítsd el és építsd be az életedbe. Ha ezzel kész leszel, akkor szép sorra vesszük majd az élet nagy területeit, ahol változásokra, pozitív érzésekre szorulunk.

1. NAPI ELSŐ GONDOLATUNK A HÁLA GONDOLATA LEGYEN

Kezdjük minden reggelünket a hála gondolatával. Légy hálás az otthonodért, a munkádért, a családodért, a barátaidért, az életedért. Légy hálás azért, amid van MOST. Minden nap felkelés után képzeld el milyen szuper dolgok fognak ma Veled történni, ez legyen az első dolog. Lásd szemeid előtt! Részletesen vázold fel a nap eseményeit; tervezd meg a napod és éld át még reggel az ágyban, hogy mit szeretnél, hogy szeretnél a mai napon és érezd át a dolgok megtörténtét. Így egyrészt elejét veszed a reggeli aggódásnak, másrészt, adsz magadnak 1-2 nyugodt és élvezettel teli percet mielőtt belekedenél a napi pörgésedbe. Ülj fel az ágyadban és tölts el magaddal nyugodt gondolatok közepette pár percet. Úgyis egész nap aggódni és rohanni fogsz, akkor nem megérdemelsz 1-2 perc TELJES NYUGALMAT?


2. NE PANASZKODJ és NE SÉRTEGESD MAGAD!

Nem figyelünk oda magunkra, nem követjük nyomon gondolatainkat és így azt sem vesszük észre, hogy hány ártó gondolatunk van minden egyes nap. Mindez vonatkozik ugyanúgy saját magunkra, mind adott szituációkra. Általánosságban elmondható, hogy ahelyett, hogy kompromisszumokat és megoldásokat keresnénk, ahelyett panaszkodunk és sajnáltatjuk magunkat. Erről fogunk leszokni MOST! 
- Amikor panaszkodjásra nyitnád szád, parancsolj megálljt és helyette vázolj fel egy lehetséges megoldási módot...akármilyen helyzetről is legyen szó! 
- Figyeld magad, figyeld gondolataidat és ha azon veszed észre magad, hogy sértegeted önmagad, akkor azonnal javíts és nyilvánítsd ki" szeretem és elfogadom magam a hibáimmal együtt hiszen senki sem tökéletes. De dolgozom azon, hogy jobb legyek"


3. NE NÉZZ ÉS NE OLVASS NEGATÍV ÉS/VAGY SZÁMODRA NEM SZÜKSÉGES HÍREKET!

Nem feltétlenül kifizetődő és építő jellegű, ha minden nap elolvasod a napi politikát a napi híreket, főként nem a napi pletykaújságokat. Nyilván ez mindenkinek az egyéni érdeklődési körétől és munkájától függ, hogy mennyire vonja bele magát a napi hírekbe. De azért valljuk be azért is tesszük ezt, azért olvasunk inkább információs portálokat, pletykarovatokat, mert ahelyett, hogy magunkkal foglalkoznánk szeretünk másokon csámcsogni. Lételemünk a káröröm. Szégyen vagy nem szégyen mindenki magábanézhet...ez az igazság. Másrészt pedig gondoljuk, egyszerűbb más életében megoldásokat keresni, ahelyett, hogy elmélyednénk a saját életünkben. Amit javaslok, hogy ahelyett, hogy olyan dolgokról tájékozódnál, amelyeknek semmi köze a saját életedhez és a saját életedben nem hozna az információ javulást, ahelyett keress számodra építő jellegű információs oldalakat, könyveket. Elsősorban a facebookon eltöltött idő számát is csökkentsd. Attól nem lesz Neked jobb, mert percenként azt lesed, hogy mással mi történik...magaddal foglalkozz! Magadra figyelj!


4. MAGADDAL FOGLALKOZZ!

Szorosan az előző ponthoz kapcsolódva, azt továbbfejlesztve a fő cél, hogy alakíts ki több időt magadra. Az életünk nagy részét munkával töltjük. Ezért elengedhetetlen, hogy olyan munkát válasszunk, amit élvezni is tudunk. Csak a pénz senkit nem boldogít. Ezenkívül adj időt magadnak, hogy azokkal a szabadidős tevékenységekkel foglalkozz, amit szeretsz, ahol jól érezd magad, amiben ki tudsz bonatkozni, amiben el tudsz veszni úgy, hogy közben az idő észrevétlenül folyik ki a kezeid közül...Add meg magadnak az időt, hogy olyan dolgokkal foglalkozz, amit szeretsz! Találj ki magadnak új hobbikat, avagy régi hobbijaidat elevenítsd fel. Szánj rá(juk) időt! Teljesítsd ki magad! Csillantsd meg fényedet!



5. VEDD ÉSZRE AZ ÉLET APRÓ ÖRÖMEIT!

Légy hálás minden egyes napért. Fordulj gyermeki játékossággal az élet csodái felé. Tekints csodálkozással a természet szépségeire. Hozd ki minden napból a legtöbbet. Légy jelen, örülj, szeress! Érezd a boldogságot, találd meg a boldogságot az élet minden apró mozzanataiban. Olyan nincs, hogy Valakinek 365 napja boldogságban és jókedvben telik. Teljesen természetes, hogy mindenki életében adódnak hegyek s hullámvölgyek; jobb s rosszabb napok. Tanuld meg a rosszabb napokban is meglátni a napot, a nehezebb életszituációkban is meglelni a fényt. Ha már úgyis benne vagy, akkor hozd ki belőle a maximumot.


6. SZERESD MAGAD!

Regényeket írt már más is és én is a témáról. Többek között itt olvashatsz róla tőlem. El kell fogadnunk, hogy az élet szeretete, a mások szeretete mind mind abból indul ki, hogy mi mennyire szeretjük saját magunkat. Amikor problémázunk, elégedetlenkedünk mindig arra vezethető vissza, hogy elégedetlenség uralkodik a szívünkben saját magunk iránt. Vesd el azt a tévképzetet, hogy tökéletes vagy vagy valaha az leszel. Nem tudsz és ez nem is szükséges. Fejlődni kell, lépdelni kis előre és keresni az utat, de az nem egyenlő azzal, hogy nap mint nap sértések tömkelegét zúdítjuk magunkra és puffogunk a megváltoztathatlan dolgok, események miatt. Vedd számba egyesével azokat a dolgokat, amelyeket hibádnak vélsz felfedezni és írj egy VÁLTOZTATÁS TERVÉT, aminek segítségével minden egyes nap dolgozhatsz magadon, hogy a saját szemedben is jobb emberré válj és végleg kivívd elismerésed és tiszteleted.


7. ELALVÁS ELŐTTI UTOLSÓ GONDOLATOD A HÁLA ÉRZÉSE LEGYEN!

Visszatérünk kiindulópontunkba. Ugyanúgy ahogy reggel a hála gondolatával ébredünk, este is az utolsó gondolatunk ez legyen. Vedd számba a napközben veled történt eseményeket, de ahelyett, hogy részletekbe menően elemeznéd a nap esetleges negatív eseményeit és újra átélnéd magadban az esetleges kellemetlen szituációkat, fordíts a dolgon! A napközben veled megtörtént negatív eseményeket éld át más forgatókönyv szerint; éld át úgy, mintha pontosan úgy történtek volna az esmények, ahogy Te azt elképzelted. Javítsd ki a helytelenül lejátszódott jeleneteket és helyettesítsd a rossz pillanatokat jó kimenetellel. Miután kijavítottad és ezáltal eltűntetted a napodból a kellemetlen perceket, azután vedd számba azokat az esményeket, amelyek a nap folymán örömmel töltöttek el. Idézd fel a legkisebb örömöt okozó napi képet is és ezekkel a gondolatokkal feküdj le aludni.


E hét közepén facebookon induló egy hetes minikurzusomból megtanulhatod hogyan kell az életedet JÓL ÉLNI MOST!

Lépésről lépésre fogunk haladni, minden nap egy nagy témát kiemelve. Mert a lényeg nem az, hogy habzsoljuk az információkat, hanem az, hogy amit olvasunk, azt utána a gyakorlatban is kirpóbáljuk, kamatoztassuk és használjuk. Nagyon fontos, hogy a tanultakat az életben is használd és alkalmad. Tudnod kell, hogy minden csak MEGSZOKÁS KÉRDÉSE. De a megszokásokon nagyon egyszerűen lehet változtatni. Csak ELHATÁROZÁS, FIGYELEM ÉS FEGYELEM, valamint KITARTÁS kérdése. MOST régi gondolkodásmintáinkat új mintákra cseréljük. Próbáld meg az ÚJ SZOKÁSAIDAT nem kevesebb és nem több mint 21 napig tartani és ami azután észrevétlenül beépül a mindennapjaidba. Mindent csak elkezdeni nehéz, ha már elkezdted és elkötelezed magad, akkor már gyerekjáték. Jó tanulást kívánok!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése